« Mondkapje wachterkamer »

Gepubliceerd op 05-10-2020

Landelijk advies dragen mondkapje bij uw huisartsbezoek

Brabantse ziekenhuizen, huisartsenposten, diverse huisartsenpraktijken en de GGZ roepen patiënten en bezoekers op om mondkapjes te dragen. Hiermee volgen ze het dringend advies van de overheid voor de publieke ruimtes. Het dringende advies gaat uiterlijk dinsdagochtend 6 oktober om 08.00 uur in.

Dat is besloten in het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) Brabant, omdat zorginstellingen een voorbeeldfunctie hebben. Het advies van het kabinet is ook van toepassing op de openbare ruimtes in zorginstellingen. Het opvolgen van het advies is daarom een logische stap, voor patiënten, bezoekers en medewerkers in de zorginstellingen.
 
De ziekenhuizen en artsen roepen patiënten, bezoekers en medewerkers met klem op om bij binnenkomst een niet-medisch mondkapje op te zetten en dat te dragen in alle openbare ruimtes, zoals gangen, wachtkamers, horecavoorzieningen, winkels en toiletruimtes. Verder benadrukt ROAZ met klem dat de bestaande coronamaatregelen ook opgevolgd moeten worden, zoals goede handhygiëne toepassen en anderhalve meter afstand houden. 

https://www.ed.nl/brabant/brabantse-ziekenhuizen-en-huisartsen-roepen-patienten-op-om-mondkapje-te-dragen~a4370e4a/

mondkapje-wachtkamer-1601924745.jpg