BOOSTER

LET OP:

Uw huisarts zal aanstaande donderdag 23-12-2021  op praktijkniveau GÉÉN booster-vaccinaties in de praktijk gaan aanbieden voor de regionale  prikactie.

Deze donderdag 23-12-2-21 zal de reguliere zorg van de geplande spreekuren en spoedzorg in onze praktijk normaal doorgang vinden !

In plaats daarvan zullen wij buiten de dagpraktijk vrijwillig meedraaien bij het vaccineren van patienten op de opgeschaalde GGD-locaties in de Helmondse regio, waarmee wij graag een belangrijke maatschappelijke bijdrage willen leveren aan het versneld vaccineren van een nog grotere groep patienten,

Deze prik-actie werd onverwacht via de lokale dagbladen op 21-12-2021 pas gecommuniceerd met zowel de  huisartsen als ook de patientengroep van wie het merendeel al de afspraak bij de GGD heeft staan.

Laat uw GGD-afspraak staan en zeg deze niet af !

Op dit moment zijn alle mensen al aan de beurt die zijn geboren in of voor 1964 en minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie of coronabesmetting hebben gehad.Een afspraak voor uw boostervaccinatie maakt u online via het portaal (met een DigiD). U hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM. 1

Telefonisch een afspraak maken is alleen mogelijk als u een uitnodigingsbrief van het RIVM heeft ontvangen.

https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/online-een-afspraak-maken

Iedere huisartsenpraktijk in de regio Brabant- Zuidoost vermeldt op de eigen website welke werkwijze voor zijn / haar patiënten geldt. Dit kan dus per praktijk verschillen !

Iedere huisarts draagt de komende twee weken op zijn eigen manier bij:

- Door te boosteren in de praktijk ( of een andere geschikte locatie)
- Door mee te helpen op de vaccinatielocaties van GGD Brabant-Zuidoost
- Door mee te helpen als lid van een team dat niet-mobiele thuiswonenden vaccineert
- Door diensten van elkaar over te nemen, zodat er capaciteit is om te boosteren.

Kortom: het is een win-win situatie, waarbij we begrip vragen aan onze patienten voor de verschillen in aanpak die er mogelijk ontstaan. 

Alle 18+ inwoners van de regio krijgen sowieso in januari 2022 de gelegenheid om zich te laten vaccineren bij de GGD. Het mooie aan deze samenwerking is dat alles bij elkaar opgeteld iederéén op deze manier sneller aan de beurt komt. En daar gaan we voor!